Băsescu a discutat la Bruxelles cu oficiali europeni despre accelerarea proceselor de integrare a României în Schengen

Senatorul Traian Băsescu, președinte al PMP, s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu mai mulți oficiali europeni, pe agenda discuțiilor aflându-se mai multe teme de actualitate de pe agenda europeană, printre care și nevoia accelerării proceselor de integrare a României în spațiul Schengen.

4e5cad1d-100c-4ba9-bb53-33037a7ac4c1

Sursa foto: Traian Băsescu / Facebook

“M-am întâlnit cu politicieni pe care îi cunosc de multă vreme, Joseph Daul, președinte al Partidului Popular European, Antonio Tajani, președinte al Parlamentului European, Antonio López, secretar general al Partidului Popular European, Michel Barnier, negociator-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, și Elmar Brok, europarlamentar german responsabil al PPE pentru Brexit”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Liderul PMP menționează că între subiectele discutate cu oficialii europeni s-au numărat: “situația din Republica Moldova și obiectivele unioniste ale PUN; situația negocierii Brexitului și modul cum a fost negociată problema lucrătorilor străini; situația politică din România cu clarificări legate de legile Justiției; situația de securitate de pe flancul estic al Uniunii Europene; nevoia de accelerare a proceselor de integrare, inclusiv subiectul Schengen”.

Totodată, Băsescu subliniază că a contrazis “categoric” declarația eurodeputatului Cristian Preda legată de suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul European.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/12/06/basescu-a-discutat-la-bruxelles-cu-oficiali-europeni-despre-accelerarea-proceselor-de-integrare-a-romaniei-in-schengen-20-34-30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *