Bastonul revoluționar pentru nevăzători îi ghidează excelent prin oraș

Cei care suferă de boli de vedere și se bazează de un baston special pentru a-și ușura viața se vor putea bucura curând de un baston special, tehnologizat, în ton cu inovațiile constante în materie de gadget-uri.

Cei de la Young Guru Academy (YGA) au pus bazele proiectului WeWALK, fondat cu ajutorul donațiilor de pe platforma Indiegogo. Bastonul WeWALK este o invenție destinată persoanelor cu deficiențe de vedere.

Își propune să îi ajute pe oameni să se miște mai ușor și cuprinde mai multe funcții. El poate fi conectat la smartphone, are o opțiune de detectare smart a obstacolelor care apar în drum, cuprinde o platformă pentru abilitățile practice și o lasă pe Alexa de la Amazon să facă viața mai ușoară celor care nu pot vedea lumea și au nevoie să fie ghidați.

De asemenea, WeWALK beneficiază de senzori ultrasonici pentru mediul interior și cel exterior, de sunete și vibrații de alertă și o lumină LED de siguranță.

Utilizatorul va fi notificat instant când apar obstacole greu de identificat, precum crengile copacilor și semnele de circulație. În viitor, ar putea integra și posibilitatea de a chema un Uber sau un Lyft.

YGA, compania fondatoare a proiectului, este o organizație internațională nonprofit, care își propune să găsească soluții inovative la problemele apăsătoare ale societății. Compania are o experiență de 10 ani în construirea de echipamente noi pentru cei cu probleme de vedere.

Invenția este extrem de utilă dacă privim imaginea de ansamblu. La începutul lui 2018, doctorii britanici au reușit să repare vederea unor oameni cu ajutorul celulelor stem, într-o premieră mondială.

Pe viitor, este posibil să apară o formă acceptabilă ca preț a tratamentului, dar până atunci, oamenii cu probleme de vedere au în continuare nevoie de ajutor pentru a se orienta în lume – iar acesta ar putea veni în forma bastonului smart.

Sursa | Play Tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *