Batrîncea: ”Puterea trebuie să se ocupe de problemele oamenilor”

Batrîncea: ”Puterea trebuie să se ocupe de problemele oamenilor”

Vice-președintele Parlamentului Republicii Moldova din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a susținut un briefing în cadrul căruia a criticat indiferența autorităților față de problemele social-economice acute ale țării.

Potrivit lui, provoacă nedumerire lipsa totală de reacție a conducerii Republicii Moldova față de scăderea catastrofală a nivelului apei din rîul Nistru. Batrîncea consideră că autoritățile închid ochii la acest lucru intenționat, de dragul “dragostei geopolitice” pentru Ucraina.

A doua problemă importantă este creșterea rapidă a prețurilor la combustibil și la mărfurile de primă necesitate, inclusiv la pâine. “În acest an, a fost colectată o recoltă record de cereale – 1,5 milioane de tone. Care este motivul creșterii prețurilor la pîine?”, se întreabă Vlad Batrîncea.

El a atras atenția și la ignorarea intereselor profesorilor chiar la început de an școlar. Vice-președintele parlamentului a amintit că în anii precedenți, guvernul PSRM a ajutat și profesorii, și familiile numeroase și elevii de clasa întâi. Iar actuala guvernare, pe lângă faptul că nu acordă niciun sprijin, mai și obligă profesorii să facă teste COVID din cont propriu, deși Moldova a primit anterior mai multe loturi de teste gratuite de la partenerii externi.

“Ni s-au promis vremuri bune, dar s-a dovedit contrariul și autoritățile continuă să tacă”, a menționat Vlad Batrîncea.

Potrivit acestuia, regimul de guvernare este preocupat de repartizarea ”fotoliilor calde” pentru rudele sale și stabilirea controlului asupra instituțiilor statului, ignorînd complet problemele oamenilor. Batrîncea a adăugat că viitoarea indexare a pensiilor va viza doar o parte din pensionari, dar și această “majorare” va fi devalorizată de inflație și creșterea prețurilor.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/batrincea-puterea-trebuie-sa-se-ocupe-de-problemele-oamenilor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *