Benzinăriile care nu au benzină sau motorină în vînzare își pot întrerupe activitatea

Benzinăriile care nu au benzină sau motorină în vînzare își pot întrerupe activitatea

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) continuă să facă experimente în domeniul reglementării pieţei produselor petroliere. Ultima inovaţie este adoptarea, pe 12 octombrie 2021, a unei noi Metodologii de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, un act care, potrivit ANRE, „corespunde ultimilor modificări la Legea nr. 461/2001 privind piața produselor petroliere”, operate de Parlament la finele lunii august 2021, transmite Noi.md cu referire la safenews.md.

Dacă nu ai în vînzare benzina COR 95 sau motorină, îţi sistezi activitatea.

Potrivit ANRE metodologia reglementează modul de calculare de către Agenție a prețurilor maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, a marjei comerciale specifice la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, modul în care agenții economici stabilesc prețurile reieșind din prețurile maximale publicate de Agenție etc.

„Mecanismul aplicat la calcularea prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard (benzina COR 95 și motorină) va asigura protecția intereselor legitime ale consumatorilor de produse petroliere”, se arată într-un comunicat de presă.

Una dintre inovaţiile incluse în noua Metodologie este faptul că, în cazul în care o benzinărie nu are în vînzare benzina COR 95 sau motorină, proprietarul „este obligat să sisteze imediat comercializarea celorlalte tipuri de produse din aceeași categorie, informînd consumatorii prin excluderea prețurilor de pe panoul stației de alimentare”.

Sursa/noi.md
Articol / https://noi.md/md/news_id/555345

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *