Beuran, adus in fata judecatorilor. Tribunalul a ramas in pronuntare pe propunerea DNA de arestare preventiva

Medicul Mircea Beuran, acuzat ca a luat mita 10.000 de euro, pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, a fost adus vineri in fata unui judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti, care va analiza propunerea DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile.

UPDATE 12:14 Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare in acest caz. Decizia pe care instanta o va da poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

UPDATE 11:10 Medicul Mircea Beuran a fost adus in sala de judecata, iar procesul trebuie sa inceapa. El este aparat de avocatul Marian Nazat.

Asta dupa ce procurorii DNA l-au retinut joi seara pe Beuran pentru 24 de ore. Medicul a fost incarcerat in noaptea trecuta in Arestul Capitalei.

Potrivit DNA, la data comiterii faptei, Beuran indeplinea functiile de presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, sef al Disciplinei Chirurgie Generala, conducator de Doctorat si profesor universitar chirurgie generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, arata DNA.

Procurorii precizeaza ca, pe 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea a acceptat si primit de la o persoana, medic intr-o unitate din Bucuresti, suma de 10.000 de euro, pentru a propune in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar in specialitatea chirurgie generala, pe o perioada determinata, cat si pentru a asigura castigarea acestui concurs de catre martor (denuntator – n.red.).

Pana in prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs, potrivit DNA.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *