Bilanț 100 de zile de guvernare: Închiderea lucrărilor pe șantierele coridorului TENT, prioritate la capitolul infrastructură rutieră

Guvernul și-a fixat ca obiectiv în domeniul infrastructurii rutiere, până la finele anului, închiderea tuturor lucrărilor de pe șantierele care străbat coridorul prioritar Trans European Network and Transport (TENT), potrivit unui document obținut de AGERPRES.

f5ae8d10-75d6-4733-9fd9-acc4b0be53de

“Împreună cu experții BEI, am finalizat contractele de performanță pentru managerii de companii din cadrul Ministerului Transporturilor, conținând indicatorii de performanță. (…) Am solicitat ajutor tehnic de la Banca Mondială să instituim pentru autostrada București-Brașov o unitate de management-proiect, care să fie sub conducerea lor. A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 5 din Autostrada Comarnic-Brașov, sector Râșnov-Cristian, și Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum național la 4 benzi cu separator median). Am deblocat procedurile de achiziție publică pentru proiecte de infrastructură rutieră majore: Autostrada de Centură București; Autostrada Sibiu — Pitești (Secțiunea 1 Sibiu — Boița); Autostrada Sibiu — Pitești (Secțiunea 5 Curtea de Argeș—Pitești); Autostrada Brașov — Tg. Mureș — Cluj — Oradea (Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău — Borș)”, se arată în document.

La capitolul infrastructură feroviară se menționează semnarea de către Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA a contractului de elaborare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea liniei București Nord — Jilava — Giurgiu Nord — Frontieră, inclusiv Podul de la Grădiștea, precum și parafarea de către aceeași companie a contractului pentru modernizarea tronsonului Gurasada-Simeria, în valoare de 2,63 miliarde de lei, având ca sursă de finanțare fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat.

Tot “CFR” SA a lansat licitația deschisă pentru modernizarea subsecțiunii Apața-Cața, parte a tronsonului feroviar Brașov — Sighișoara, cu o valoare totală estimată a contractului de 2.867.944.000 de lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată de Comisia Europeană, se mai menționează în text.

De asemenea, se arată la capitolul infrastructură feroviară — metrou, s-a modernizat sistemul de acces pentru 41 de stații de metrou, a fost aprobată HG privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes național pentru Magistrala 6 și a fost semnat contractul pentru construcția Liniei 4 de metrou: Lac Străulești — Gara Progresu, tronson “Gara de Nord — Gara Progresu”.

În privința infrastructurii navale, din document reiese că a fost demarată și susținută înnoirea parcului de nave tehnice. “La finalul anului 2018 urmează să avem peste 10 nave tehnice. A fost demarat dragajul de întreținere în bazinele și șenalele Portului Constanța”, potrivit sursei citate.

AGERPRES/ (AS — autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niță, editor online: Adrian Dădârlat)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/18/bilant-100-de-zile-de-guvernare-inchiderea-lucrarilor-pe-santierele-coridorului-tent-prioritate-la-capitolul-infrastructura-rutiera-23-53-54

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *