Bilanțul incendiilor din California a ajuns la 41 de morți

Bilanțul incendiilor de vegetație din California a ajuns luni la 41 de morți, iar sute de persoane sunt date dispărute. Pompierii au început să câștige teren în lupta cu flăcările după ce intensitatea vântului a scăzut și s-au intensificat căutările victimelor printre ruinele fumegânde, conform Reuters.

b9e392b9-3772-423c-9399-96f52913761a

Aceste incendii, considerate cele mai distructive din istoria Californiei, au fost luni stinse în proporție de 50%, iar zecile de mii de cetățeni care au fost evacuați din Sonoma County au putut să se întoarcă la casele lor de la nord de San Francisco.

Peste 5.700 de structuri au fost distruse în interval de o săptămână de mai mult de 12 incendii de vegetație care au cuprins o arie mai mare decât New York-ul. Cartiere întregi din orașul Santa Rosa au fost transformate în cenușă.

Un purtător de cuvânt al Cal Fire a precizat că, deși condițiile meteorologice s-au îmbunătățit, pericolul nu a trecut încă.

Aproximativ 11.000 de pompieri, susținuți de avioane cisternă și elicoptere, s-au luptat cu incendii care au cuprins peste 86.200 de hectare.

Este vorba de cel mai mare bilanț provocat de un incendiu în istoria Californiei, depășind inclusiv bilanțul incendiului din Parcul Griffith, din 1933, din Los Angeles.

Cauza oficială a incendiului nu a fost încă stabilită, dar oficiali locali susțin că focul ar fi putut porni de la liniile de tensiune care au fost doborâte de rafalele de vânt.

AGERPRES/(AS — autor: Codruț Bălu; editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/16/bilantul-incendiilor-din-california-a-ajuns-la-41-de-morti-21-04-15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *