Biserica Puiului, un lacas de cult ca niciun altul in lume. E deschisa tuturor religiilor (Galerie foto)

Daca drumurile te poarta in Magelang, Indonezia, e posibil sa ajungi la un moment dat in fata unui pui gigantic. Nu e vorba despre vreo specie ramasa de pe vremea dinozarilor, ci de o structura construita de om in numele divinitatii.

Si nu de om in general, ci de un om, in particular. Daniel Alamsjah a avut, intr-o noapte, o viziune. I-a aparut in vis un porumbel, intr-o padure. A gasit padurea din viziune, mai ramanea sa faca intr-un fel sa apara si porumbelul. Si s-a apucat sa-l construiasca.

Initial, la inceputul anilor ’90, lacasul de cult, caci despre asta este vorba, chiar semana cu un porumbel. Insa pe parcurs Alamsjah s-a gandit ca nu ar fi rau sa adauge porumbelului o coroana pe cap. Si infatisarea i s-a schimbat drastic. Lacasul de cult, deschis deopotriva budistilor, musulmanilor si crestinilor, a ajuns sa fie cunoscut ca Gereja Ayam sau Biserica Puiului, arata Atlas Obscura.

In 2000, costurile constructiei au ajuns sa fie prea mari pentru ca Daniel Alamsjah sa si le mai poata permite si lucrarea a fost sistata. Puiul gigantic a inceput sa rugineasca. Pana la un moment dat. Recent, a fost insa terminat cu eforturile comunitatii, adaugandu-i-se pe pereti, in interior, picturi vibrante inspirate din mitologia si istoria locala.

Acum, atrage turistii ca un magnet, iar “coroana” de pe capul porumbelului e locul preferat de toti, pentru ca ofera o priveliste de 360 de grade.

Vezi si Locuri ciudate in care nu te-ai astepta sa gasesti biserici (Galerie foto)

A.P.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *