Blocurile din Sectorul 1 vor avea containere de gunoi ingropate, dotate cu senzori de umplere si cartele de acces

Blocurile din Sectorul 1 vor avea containere de gunoi ingropate, dotate cu senzori de umplere si cartele electronice de acces, potrivit unei hotarari aprobate marti de Consiliul Local, care prevede constructia a 1.973 de puncte de colectare si a 20.000 de mini-statii de compost pentru proprietarii de case.

Valoarea totala a investitiei, aprobata de Consiliul Local, este de aproximativ 158 de milioane lei si va fi suportata din bugetul local.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, in sedinta de marti, documentatia tehnico-economica pentru realizarea sistemului de colectare selectiva a deseurilor, iar potrivit acestui proiect cetatenii vor depune gunoiul pe baza de cartela in puncte de colectare subterane, amplasate in vecinatatea imobilelor.

Aceste puncte de colectare vor fi dotate cu sisteme electronice de acces cu card si sisteme electronice de monitorizare a gradului de umplere. Fiecare container va avea un cip de identificare care va stoca informatii legate de tipul recipientului, adresa, utilizator, fractie deseu.

De asemenea, pe masinile de gunoi vor fi montate cantare care vor transmite in timp real cantitatile colectate. Sistemul electronic de monitorizare va avea un terminal la prestatorul de salubritate Romprest si un terminal la departamentul de specialitate din cadrul Primariei Sectorului 1, astfel ca va exista o monitorizare clara a cantitatilor de gunoi ridicate. De asemenea, va fi supravegheat inclusiv timpul in care va ajunge masina de gunoi pentru a ridica deseurile.

La fiecare amplasament, vor fi montate patru tomberoane separate care vor fi folosite, in prima etapa, pentru gunoiul umed si pentru materialele reciclabile. In a doua faza, se va asigura colectarea selectiva pe patru fractii: gunoi umed, hartie, plastic si sticla, asa cum prevede Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor, precizeaza Primaria.

De asemenea, casele din Sectorul 1 vor fi dotate cu mini-statii de compost care vor fi instalate gratuit, astfel incat gunoiul umed sa devina ingrasamant natural.

Valoarea totala a investitiei, aprobata de Consiliul Local, este de aproximativ 158 de milioane lei si va fi suportata din bugetul local.

Reprezentantii Primariei spun ca prin acest proiect se va rezolva atat problema mirosurilor neplacute, cat si problema insectelor si a rozatoarelor care apar in jurul ghenelor si a tomberoanelor.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *