Borcea insista sa fie liberat conditionat: Am participat la munca, am platit prejudiciile, am facut tot ce se poate face!

Fostul finantator al clubului Dinamo, Cristia Borcea, a explicat joi la Tribunalul Bucuresti ca a achitat prejudiciile in cele doua dosare in care a fost condamnat definitiv, Transferurile din fotbal si Retrocedarile de pe litoral, ca a muncit in penitenciar si ca a primit recompense pentru acest lucru.

Borcea a cerut magistratilor sa fie liberat conditionat, decizia urmeaza sa fie anuntata astazi.

Afaceristul contesta o decizie data de Judecatoria Sectorului 5, care a respins cererea lui Cristian Borcea de liberare conditionata si a stabilit ca fostul finantator de la Dinamo poate formula o noua cerere abia in luna septembrie.

Condamnarile

Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la 5 ani de inchisoare in dosarul Retrocedarilor de pe litoral, alaturi de Radu Mazare.

Cum fostul finantator al clubului Dinamo mai avea o sentinta de 6 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul Transferurilor din fotbal, Curtea de Apel Bucuresti a decis contopirea celor doua pedepse. In final: Borcea trebuie sa execute 7 ani si 6 luni inchisoare.

“Arat ca cele doua prejudicii, in cele doua dosare, le-am achitat la o saptamana dupa ce m-am predat, de fiecare data am facut credite bancare. Am achitat penalitati vechi de 20 de ani, de peste doua milioane de euro,” a sustinut Borcea, in fata judecatorilor.

“Am facut tot ce se poate face”

El sustine ca a participat la munca, a fost recompensat, a tinut permanent legatura cu familia, a facut tot ce se poate pentru a se reintegra si a beneficia de eliberare.

“Am fost la regim inchis, semideschis, deschis, am fost la munca, am beneficiat de permisii, inclusiv in cele patru luni de cand sunt acum. Din punctul meu de vedere, am facut tot ce se poate face pentru a beneficia si am dat dovezi temeinice de indreptare“, spune Borcea.

El a precizat ca isi vede copiii din America de doua ori pe an.

DNA: Nu sunt dovezi ca s-a indreptat

In schimb, procurorul DNA a cerut respingerea contestatiei.

“Propunerea de liberare conditionata a fost formulata la putin timp dupa emiterea mandatului de executare a pedepsei.

Prima instanta a retinut in mod corect ca, desi a fost indeplinita fractia prevazuta de lege, dar a facut si o analiza a celorlalte criterii prevazute de lege. A retinut ca nu sunt dovezi suficiente ca persoana s-a indreptat si poate fi eliberata”, explica DNA.

Citeste si: De ce nu a fost liberat conditionat Cristi Borcea

“Participa la programe educative si religioase”

La randul lor, cei doi avocati ai lui Borcea au pledat pentru eliberarea clientului lor si au aratat ca acesta indeplineste toate conditiile legale.

“Este staruitor in munca, imediat dupa transferul din Spitalul Rahova a cerut sa mearga la munca. El este repartizat la Sectorul descarcari, are 17 zile castig din munca deja, respecta regulile si programul. Am depus si tabel din care reiese ca participa la programe educative si religioase.

A avut 36 de recompense, convorbiri online, permisie 5 zile.

A platit integral prejudiciul in primul dosar, 4 milioane de euro, iar in al doilea dosar a platit 977.000 de euro prin credit bancar, girat cu casa personala“, a spus avocatul.

Nu il ultimul rand, aparatorul a explicat ca Borcea are 9 copii in intretinere, “fetele nou-nascute nici macar nu l-au vazut”.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *