Bosnia: Creștere puternică a numărului de migranți ilegali spre UE de la începutul anului

Numărul migranților ilegali care au încercat să treacă prin Bosnia pentru a ajunge în statele bogate ale Uniunii Europene a înregistrat o creștere puternică în primele nouă luni ale anului 2017, a informat marți o agenție guvernamentală de la Sarajevo, transmite Reuters.

f20ee840-94d4-4204-a039-f568bc03d05c

Numai în ultimele trei zile au fost arestate 40 de persoane, în plus față de cele peste 600 reținute de la începutul lui 2017, de aproape patru ori mai multe decât în perioada similară a anului anterior, a precizat Serviciul pentru problemele străinilor, fără a indica motivele acestei creșteri.

Poliția de frontieră a explicat însă că migranții blocați de înăsprirea controalelor în țara vecină Serbia încearcă să găsească rute alternative.

Migranții reținuți în Bosnia, majoritatea proveniți din Algeria, Afganistan, Libia, Pakistan, Maroc, dar și din Turcia și Albania, vor fi expulzați fie în țările de origine, fie în țările prin care au intrat, a indicat agenția.

În anii trecuți, migranți ilegali au pătruns în Bosnia prin Serbia și Muntenegru, plătind mari sume de bani traficanților și încercând să ajungă în Croația, stat membru al Uniunii Europene. Cu toate acestea, Bosnia nu a cunoscut afluxul record de migranți — în majoritate refugiați din zonele de conflict din Siria și Irak — care au traversat alte state europene în 2015.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/17/bosnia-crestere-puternica-a-numarului-de-migranti-ilegali-spre-ue-de-la-inceputul-anului-17-32-08

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *