Botosani: Singurul drum national de pamant va fi, in sfarsit, asfaltat

Drumul national DN 24C, care face legatura intre localitatile Manoleasa si Radauti Prut si care este cunoscut ca fiind “singurul drum national de pamant”, a intrat in proces de asfaltare, a anuntat, luni, printr-un comunicat de presa, Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi.

“Dupa ordinul de incepere a lucrarilor emis la finele anului trecut, odata cu imbunatatirea conditiilor climatice, luni, 16 aprilie, au continuat lucrarile de modernizare a drumului national DN 24C, Manoleasa-Radauti Prut (judetul Botosani), in cadrul proiectului de etanseizare prin imbracaminte bituminoasa usoara. Lucrarile vizeaza asternerea covorului asfaltic”, se arata in comunicat.

Proiectul de modernizare a DN 24C Manoleasa-Radauti Prut are o valoare totala de 109 milioane de lei si vizeaza reprofilarea drumului pietruit pe o lungime de 36 km, urmata de compactare si asfaltare in doua straturi.

“Este un obiectiv de investitii important pentru zona de nord a Moldovei, care asigura legatura dintre Vama Radauti Prut si celelalte vami din Moldova. Modernizarea are drept scop asigurarea unui trafic in siguranta si evitarea disconfortului creat de aparitia gropilor in stratul de piatra si de scurgerea apei de pe platforma drumului, in conditiile in care acesta asigura legatura dintre Vama Radauti Prut si celelalte vami din Moldova”, se precizeaza in documentul transmis de DRDP Iasi.

Termenul prevazut pentru finalizarea lucrarilor este sfarsitul lunii mai.

Citeste si Infrastructura primitiva in Romania: Autostrazi vs. drumuri de pamant

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *