Box: Francezul Sofiane Oumiha, campion mondial la ușoară, nu face pasul spre profesionism

Boxerul francez Sofiane Oumiha, vicecampion olimpic și campion mondial al categoriei ușoare la amatori, a decis să nu facă pasul spre o carieră la profesionism și și-a fixat ca obiectiv medalia de aur la JO 2020 de la Tokyo, relatează L’Equipe.

aa913ce5-fbc7-4166-b90b-3d37ebce8f24

La numai 22 de ani, Oumiha a rezistat tentației de a trece în boxul profesionist, așa cum au făcut mai muți colegi din lotul olimpic de la Rio de Janeiro, și va continua ca amator până la JO 2020.

”Decizia mea este să merg la Jocurile de la Tokyo. O Olimpiadă are multe peripeții, cu suișuri și coborâșuri, dar eu și echipa mea — pentru că voi avea o echipă în jurul meu pe acest drum plin de capcane — vom reuși”, a declarat Oumiha pentru presa franceză.

După titlul mondial cucerit în acest an la Hamburg, Oumiha a primit ajutorul primăriei din Toulouse care va înființa un club de box și o sală unde se va putea antrena chiar acasă începând cu luna martie.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/sport/2017/10/19/box-francezul-sofiane-oumiha-campion-mondial-la-usoara-nu-face-pasul-spre-profesionism-15-51-26

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *