Brașov: Grădina Zoologică și-a sărbătorit perechea de leoparzi albi prin ateliere dedicate copiilor

Perechea de leoparzi albi, Jamu și Blizzard, găzduită de Grădina zoologică din Brașov, a fost sărbătorită, luni, de ‘Ziua Internațională a leopardului zăpezii’, cu ajutorul copiilor, cărora li s-au pregătit o serie de activități creative și de cunoaștere a naturii.

97ce7c83-7754-4937-996d-972dabdd2922

Sursa foto: Zoo Brașov / Facebook

Leoparzii albi au fost împrumutați anul trecut, pe perioadă nedeterminată, de la o rezervație de lângă Londra. Potrivit directorului Grădinii Zoologice din Brașov, Alin Pânzaru, aceștia s-au acomodat foarte vine la noile condiții.

Activitățile pregătite pentru a sărbători ‘Ziua Internațională a leopardului zăpezii’ au fost dedicate copiilor între 4 și 14 ani.

“Am avut diverse activități creative, în cadrul a două ateliere de creație — ‘Desenăm cu palmele’ și ‘Peisaje din materiale organice’ — pentru copiii cu vârste cuprinse între 4-10 ani și ‘Pământul, planetă vie’ și ‘Habitatul leopardului zăpezilor’, pentru copiii cu vârste între 10-14 ani, care sunt câteva dintre activitățile propuse”, a spus directorul Grădinii Zoologice din Brașov, Alin Pânzaru.

Acesta a mai precizat că personalul Grădinii Zoologice a pregătit copiilor, pe lângă ateliere, și o vizită în cadrul parcului. Ei au putut astfel să vadă și perechea de leoparzi albi, cărora le-au aruncat, în cușcă, mingii cu care felinelor le place să se joace.

Leopardul zăpezilor este o specie protejată, pe cale de dispariție, a cărei zi se celebrează pe 23 octombrie.

AGERPRES/(AS — autor: Jana Pintili; editor: Elena Stanciu, editor online: Simona Aruștei)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/23/brasov-gradina-zoologica-si-a-sarbatorit-perechea-de-leoparzi-albi-prin-ateliere-dedicate-copiilor-16-52-54

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *