Brazilia: Parcul național Chapada dos Veadeiros, devastat de un incendiu

Un incendiu care ar fi de origine criminală a devastat o suprafață de aproximativ 54.000 de hectare de vegetație din parcul național Chapada dos Veadeiros, din statul Goias situat în centrul Braziliei, și care marți încă nu era controlat, relatează AFP.

0f2ca101-9720-42e7-9841-6dc5c750f501

Parcul național, celebru pentru biodiversitatea sa tropicală foarte bogată și numeroasele sale specii protejate, este înscris în Patrimoniul UNESCO din 2001.

Aproape un sfert din acest parc situat la 250 km de la capitala federală, Brasilia, a căzut pradă flăcărilor de la declanșarea acestui incendiu la 17 octombrie.

Aproximativ o sută de pompieri susținuți de avioane ale armatei luptă împotriva acestor focare, a declarat Institutul Chico Mendes pentru Conservare și biodiversitate (ICMBio), care gestionează această zonă protejată.

Autoritățile nu au informat despre nicio persoană rănită în acest incendiu, care a izbucnit în apropiere de un drum rutier, motiv pentru care ICMBio suspectează că este de origine criminală. Toate vizitele turistice în acest parc au fost suspendate.

Regiunea se confruntă anual cu secetă între aprilie și septembrie. Seceta s-a agravat anul acesta ca urmare a întârzierii primelor ploi care au determinat și o raționalizare a apei în Brazilia.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/25/brazilia-parcul-national-chapada-dos-veadeiros-devastat-de-un-incendiu-07-47-07

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *