Brexit-ul ar putea fi anulat. Primarul Londrei solicita organizarea unui nou referendum: „Efecte grave asupra UK”

Sadiq Khan, primarul Londrei, a lansat un apel la organizarea unui nou referendum privind apartenenta Marii Britanii la Blocul comunitar, insistand ca britanicii trebuie sa aiba sansa de a decide daca doresc sa ramana in Uniunea Europeana, informeaza cotidianul The Guardian, citat de Mediafax.

Intr-un editorial publicat sambata seara in The Observer, Khan afirma ca „timpul se scurge cu rapiditate” si Cabinetul condus de Theresa May pare sa fie „nepregatit si depasit”.

Primarul Londrei a mai avertizat ca in acest moment Marea Britanie are in fata doua posibilitati: un acord nefavorabil pentru Regatul Unit, ori parasirea Blocul comunitar fara un acord cu UE.

„Ambele sunt incredibil de riscante si nu cred ca Theresa May are mandatul de a se juca atat de flagrant cu economia si mijloacele de trai ale oamenilor”, sustine Khan.

Esecul de negocia un acord cu UE ori o intelegere nefavorabila ar putea avea efecte grave asupra Marii Britanii, inclusiv pierderea a 500.000 de locuri de munca, o criza de personal in spitale, pierderi pentru mediul de afaceri britanic, iar politia ar trebui sa se pregateasca de tulburari civile, a avertizat primarul, membru al Partidului Laburist, aflat in opozitie.

Sadiq Khan a mai afirmat ca propune „un vot public privind orice acord de Brexit obtinut de Guvern, sau un vot privind un Brexit fara acord daca nu este obtinut, alaturi de optiunea ramanerii in UE”.

Mai mult despre: , ,

loading…

Comentarii:

continuare… .
Sursa | Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *