Bulgaria va primi gaze din Statele Unite la prețuri sub cele de la Gazprom

Bulgaria va primi gaze din Statele Unite la prețuri sub cele de la Gazprom

Bulgaria va primi gaze naturale lichefiate din SUA la prețuri mai mici decît cele oferite de Gazprom, din iunie 2022.

Acest lucru a fost convenit la o întîlnire între premierul bulgar Kirill Petkov și vicepreședintele SUA Kamala Harris, care au discutat, în ajun, problemele parteneriatului strategic dintre Sofia și Washington și posibilitatea aprofundării cooperării în interesele celor două țări.

Prim-ministrul Bulgariei a remarcat că ceea ce se întîmplă în Europa este un semn clar al necesității unor măsuri accelerate și reale în sectorul energetic. Vicepreședintele Kamala Harris a felicitat Bulgaria pentru că a luat măsuri decisive pentru a-și proteja suveranitatea energetică. Kirill Petkov a spus că parteneriatul dintre Sofia și Washington este un element important al independenței Bulgariei în aprovizionarea cu gaze, alături de solidaritatea UE.

La începutul zilei, Kirill Petkov a purtat discuții cu secretarul de stat american Anthony Blinken, la Departamentul de Stat. Interlocutorii au discutat și despre posibilitatea unui parteneriat cu SUA pentru diversificarea energetică a Bulgariei și a regiunii.

„Bulgaria și SUA sînt aliați și parteneri strategici, iar cooperarea energetică va spori securitatea energetică și diversificarea în regiune”, a scris Kirill Petkov pe Twitter în urma întîlnirii.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/diverse/bulgaria-va-primi-gaze-din-statele-unite-la-preturi-sub-cele-de-la-gazprom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *