Bulgarii vor exporta masini chinezesti in Romania. Dacia, preferata vecinilor nostri

Managementul uzinei de productie de automobile Litex Motors din Bulgaria va incheia, pana la finele anului, noi contracte pentru exportul tuturor modelelor de autoturisme pe care le produce, a declarat, marti, directorul companiei Litex Motors, Andon Dimitrov.

Great Wall, cel mai mare producator auto chinez, a infiintat o fabrica la Lovetch, in nord-estul Bulgariei, prima sa unitate de productie din Uniunea Europeana, in urma unui acord incheiat cu compania bulgara Litex Motors.

Productia de automobile Great Wall la aceasta uzina a inceput in anul 2012.

Andon Dimitrov a informat ca un contract cu un distribuitor din Serbia va fi incheiat in saptamanile urmatoare, iar acorduri similare cu distribuitori din Slovacia, Romania, Turcia, Ungaria si Cehia vor fi incheiate in lunile urmatoare.

Directorul Litex Motors a precizat ca in prezent uzina vinde peste 100 de autoturisme pe luna, insa pana la finele anului cifra ar urma sa ajunga la 3.000 de unitati pe luna.

Aceasta in conditiile in care in prezent uzina are 200 de angajati care produc 5.000 de autoturisme pe an, insa planurile prevad cresterea fortei de munca pana la 2.000 de angajati in ideea de a atinge capacitatea maxima de productie de 50.000 de unitati pe an.

De asemenea, la cele doua modele de automobile Great Wall produse in prezent la uzina de la Lovetch se va adauga un nou SUV, Great Wall Speed 5, care va fi fabricat in mai multe versiuni.

In 2013, potrivit datelor oficiale ale Ministerului bulgar de Interne, Dacia a fost cea mai vanduta marca auto in Bulgaria.

Jurnalistii britanici, pe urmele succesului Dacia – AutoExpress: Care e secretul sau? (Galerie foto)

Cu 2.118 unitati vandute, Dacia a depasit Volkswagen (2.068 unitati), iar pe locul trei s-a situat Toyota, cu 1.951 autoturisme vandute.

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/masini/bulgarii-vor-exporta-masini-chinezesti-in-romania-dacia-prima-in-preferintele-vecinilor-nostri-1311366

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *