”-Bună ziua! Mă numesc Județul Olt. Recunosc, sunt corupt și AM NEVOIE DE AJUTOR!” Introducere. Partea I

”Totul a început cu foarte mult timp în urmă, aproape că nici nu-mi amintesc. Am avut și perioade înfloritoare, dar asta a fost cu zeci de ani în urmă, timpuri care, acum, din păcate, sunt doar istorie, cu excepția a una sau doua case, care-mi aduc aminte, așa…vag, despre odinioară.

După cum spuneam, totul a început cu mult timp înainte de Revoluția din 1989, undeva după cel de-al II-lea Razboi Mondial, odată cu venirea comuniștilor.

Recunosc, aș fi putut să mă folosesc, cumva, de reperul Revoluției, ca să mă reinventez, așa cum au facut-o și alte județe, dar n-a fost să fie.

La revoluție m-am bucurat, dar după, …. am cazut pe gânduri și m-am întristat… din nou.

Știți, capitala mea e Slatina, e mică, nu-i ca Timișoara, dar și oamenii mei sunt altfel, nu-s ca cei din Timișoara, nici ca cei din Cluj sau Iași. Nu știu de ce ….așa a fost să fie, poate că d-asta nici nu e oraș martir, …. deși putea să fie – avea motive, dar n-a fost.

Capitala mea, Slatina, nu-i nici oraș turistic, nici cultural, nici universitar, …e, așa, …mediocră -dar aspiră, ”aspiră” pentru ca o dată la patru ani i se spune că are potențial!”

 

Nicu Rada

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *