Bușoi: Obiectivul celor 22 de firme create de Firea este să răsplătească clientela PSD

Europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele PNL București, invocă necesitatea unei acțiuni comune ONG-uri – PNL cu scopul de a împiedica PSD să folosească ‘după bunul plac’ administrația pe care o conduce, susținând că obiectivul celor 22 de firme create de primarul general, Gabriela Firea, este să răsplătească clientela PSD din București-Voluntari.

d8fc8c44-e8ec-4e8b-8457-1e07435f9120

“Este nevoie de o acțiune comună a organizațiilor societății civile, alături de PNL, pentru a împiedica PSD să ocupe și să folosească după bunul plac administrația pe care o conduce. (…) Lipsa de suport a societății civile pentru critica obiectivă a administrației PSD duce la consolidarea PSD. Aceasta este realitatea în condițiile în care opoziția anti-PSD este divizată și haotică, iar blocul susținătorilor PSD se consolidează în fiecare zi”, afirmă Cristian Bușoi într-un comunicat remis AGERPRES.

El recunoaște că PNL a făcut “și greșeli în politica Capitalei și a plătit electoral, însă “răul” pe care îl face administrația PSD-Firea are efect pe termen lung asupra funcționării administrației și dezvoltării Bucureștiului.

“Obiectivul celor 22 de firme create de primarul Firea este să răsplătească clientela PSD din București-Voluntari.(…) Înființarea celor 22 de firme este o mită administrativ-birocratică ce trece sub radarul Justiției și care cu greu va fi blocată doar pe cale administrativă, fără presiune publică. Cei 5.391 de angajați sunt plătiți cu o medie salarială de 5.000 lei, mult peste media câștigului din București — în jur de 3.000 de lei, fidelizându-se astfel un segment electoral dependent de salariul dat de administrația PSD. Un păienjeniș de membri PSD și oameni de casă ai administrației Voluntari conduce cele 22 de companii, dna Firea fiind inventatoarea unui transplant real de personal din Primăria Voluntari, în Primăria Capitalei.”, afirmă Bușoi.

Liderul PNL București cheamă, astfel, organizațiile societății civile să sprijine demersul consilierilor liberali, care au adresat o serie de întrebări primarului Firea cu referire la societățile respective.

PNL a întrebat, printre altele, unde au fost publicate anunțurile de angajare pentru cele 22 de companii, cere organigramele firmelor, planul de afaceri al entităților respective, date despre execuția bugetară la 1 octombrie 2017.

Tot liberalii vor să afle legat de aceleași 22 de companii și statul de funcții nenominal la 1 octombrie 2017, strategia de contractare, planul de achiziții publice 2017, planul de achiziții sectoriale, Hotărârile AGA/ AGEA emise până la 1 octombrie 2017.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/19/busoi-obiectivul-celor-22-de-firme-create-de-firea-este-sa-rasplateasca-clientela-psd-13-26-00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *