Buzău: Militarul Mădălin Stoica, ucis în Afganistan, cetățean de onoare al județului

Eroul sublocotenent p.m. Mădălin Stoica, ucis luna trecută în Afganistan în timpul unei misiuni de patrulare, va fi declarat cetățean de onoare al județului Buzău, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

3e3fa337-6e04-4a94-bab9-7b34eac76e1c

Potrivit acestuia, distincția post-mortem va fi acordată prin votul consilierilor județeni în ședința administrației județene din 26 octombrie.

Caporalul Mădălin Stoica a murit pe 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul buzoian, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Acesta se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al MApN din anul 2002.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

În 2016, CJ Buzău a acordat această distincție altor doi militari buzoieni decedați în misiune în Afganistan, sublocotenenții p.m. Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu.

AGERPRES(A, AS — autor: Dorin Ivan, editor: Nona Jalbă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/20/buzau-militarul-madalin-stoica-ucis-in-afganistan-cetatean-de-onoare-al-judetului-14-04-42

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *