Buzău: Primul botez în Satul Dacic de la Năeni – copilul poartă numele regelui Decebal

În bisericuța săpată într-un mal de pământ, cu hramul ‘Sf. Sarov’, realizată în Satul Dacic din localitatea buzoiană Năeni a avut loc, duminică, primul botez, copilul fiind creștinat cu numele de Decebal.

2622f10e-1ba6-40d2-a949-3774cfe9fcf4

Sursa foto: (c) Dorin IVAN / AGERPRES

“Populația Satului Dacic a ajuns la cinci locuitori. Cel mai mic locuitor al acestei așezări poartă numele de Decebal”, a declarat pentru AGERPRES părintele Mihail Milea, președintele Fundației ‘Sf. Sava’.

Potrivit acestuia, botezul vine după nunta tradițională, care a avut loc anul acesta, a doi tineri orfani, Ionuț și Nicoleta, care au acceptat să locuiască în Satul Dacic. Nașii copilului, după tradiție, sunt cei care le-au fost și nași de cununie celor doi tineri, un polițist din Mizil și soția acestuia.

“Botezul, ca și nunta au fost realizate după tradiția creștină. Este o mare bucurie să ajutăm acești tineri frumoși, dar fără posibilități materiale”, a mărturisit nașul celor doi tineri, Petre Ștefan.

Părintele Mihai Milea a pus bazele acestui proiect în anul 2015, pe un deal din comuna Năeni, unde locuitorii trăiesc precum dacii, în case din piatră ori din lemn, și supraviețuiesc din creșterea animalelor și cultivarea pământului.

AGERPRES/(AS-autor: Dorin Ivan, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/16/buzau-primul-botez-in-satul-dacic-de-la-naeni-copilul-poarta-numele-regelui-decebal-11-01-07

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *