Călin Popescu-Tăriceanu, președinte ALDE: Am avut o întrevedere cu Liviu Dragnea; nu am informaţii de la premier că vrea o restructurare a Guvernului

Președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea, care l-a informat despre discuţiile din Comitetul Executiv Naţional al PSD, șeful ALDE făcând un apel la social-democraţi să se concentreze pe agenda cetăţeanului.

„Am avut o întrevedere cu președintele PSD, care m-a informat cu conţinutul discuţiilor din CExN (n.r. – al PSD). (…) Fac un apel colegial la cei din PSD, în calitate de parteneri de coaliţie, care sunt frământaţi de evoluţiile politice și de viitor, să se concentreze cu precădere pe agenda publică, pe agenda cetăţeanului. Oamenii sunt extrem de puţin interesaţi de câte ședinţe facem pe săptămână, câţi miniștri are Guvernul. Ei sunt interesaţi de calitatea actului politic în Parlament și de calitatea actului de guvernare. Oamenii sunt interesaţi de subiecte care ţin de viaţa de zi cu zi. Cetăţenii doresc să resimtă creșterea economică în buzunarele lor, oamenii doresc ca economia să performeze și noi, în Parlament, să reușim să facem o legislaţie care să fie prietenoasă, favorabilă cetăţenilor și care să respecte drepturile și libertăţile fiecăruia”, a spus marţi Călin Popescu – Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Liderul ALDE a precizat că politicienii nu trebuie „să se concentreze pe dispute sterile, nefolositoare, dăunătoare pentru percepţia actului de guvernare”.

„Nu contest dreptul fiecăruia de a-și expune punctul de vedere. Din contră, și democraţia internă și libertatea de exprimare sunt esenţiale pentru calitatea actului politic, a politicilor în general, dar trebuie să înţelegem foarte bine și care sunt priorităţile și să nu inversăm priorităţile”, a adăugat președintele ALDE.

Totodată, Călin Popescu – Tăriceanu a arătat că nu are informaţii de la premierul Mihai Tudose că ar vrea să facă o restructurare a Guvernului, iar dacă acesta vrea să o realizeze ar trebui să vină într-o ședinţă de coaliţie pentru discuţii „despre această dorinţa și despre soluţii”.

„N-am nicio informare directă de la prim-ministru cu privire la dorinţa domniei sale de a face o restructurare. Actuala formulă de guvernare, actuala formulă guvernamentală, care se bazează pe o coaliție PSD-ALDE, a fost subiectul unui protocol convenit şi aprobat de cele două partide în decembrie  2016, după alegeri. Deci, produsul acestei înţelegeri e actuala formulă de guvernare. Ca atare,  e de presupus ca, dacă se doreşte aşa ceva, ceea ce eu nu sunt sută la sută convins, dar dacă premierul dorește poate să vină într-o şedinţă de coaliţie şi să discutăm la nivel informal întâi  despre dorința, intenția și despre soluţiile referitoare”, a afirmat președintele ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *