Călin Popescu-Tăriceanu, președinte ALDE: Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul „statului paralel”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a afirmat marţi că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis „să continue să fie avocatul statului paralel, întrucât în acest fel speră că va obţine un al doilea mandat”, notează Agerpres.

„Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel, întrucât speră că în acest fel va obţine al doilea mandat, probabil aşa cum l-a obţinut şi pe primul. Chiar şi aşa fiind lucrurile, nu cred că va mai avea argumente să respingă Legile Justiţiei, mai ales în faţa noilor abuzuri care sunt aduse în atenţia opiniei publice în fiecare zi, de care luăm cunoştinţă cu toţii. În plus, mai am speranţa că oameni oneşti din magistratură, care cred că formează majoritatea corpului magistraţilor, vor folosi Legile Justiţiei pentru reforma Justiţiei. Şi reacţiile pe care le-am primit din interiorul corpului magistraţilor sunt foarte favorabile, pentru că ei consideră că, în acest fel, judecătorii îşi vor putea recâştiga independenţa şi nu vor mai trebui să fie supuşi presiunilor de tot felul în care au funcţionat până acum”, a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

„România de astăzi, un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei și, ca să sintetizez, un regres imens în ceea ce privește respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor”, a mai adăugat președintele Senatului.

Șeful Senatului a făcut și câteva afirmații referitoare la acțiunile statului paralel.

”Pe zi ce trece din ce în ce mai multe piese ale unui puzzle imens ies la suprafață și ne oferă imaginea unui stat în care abuzurile sunt la putere și ies la iveală în fiecare zi.

Trăim astăzi într-o Românie care mi se pare ca un fel de țară sub asediu și asediul nu este al unor oameni politici care schimbă legile justiției. Aceste legi sunt modificate după un lung proces de dezbatere, cu amendamente din partea magistraților, cu dezbateri publice și în final sunt supuse controlului constituțional.

Cu toate acestea imaginea care s-a proiectat cu bună știință și cu rea voință în exterior este una singură: că aceste legi afectează independența justiției. Faptul că se modifică legile de organizare ale sistemului judiciar nu afectează cu nimic independența justiției, asta doar ca un prim punct

Acest asalt dat de statul paralel este unul proeminent și este un asediu care se manifestă din ce în ce mai mult și în afara țării. Partidul pe care îl conduc, ca partid liberal a purtat în ultimii ani o bătălie continuă cu statul paralel, pentru că eu cred că esența unui proces democratic este generată de independența reală a magistraților și o funcționare normală a instituțiilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *