Can Art&Design Festival premiază lucrări de peste doi metri din doze de aluminiu

Concursul Can Art&Design Festival invită artiștii și meșterii din România să creeze copii după monumente şi construcţii celebre în lume, de cel puțin doi metri înălțime, din doze de aluminiu. Lucrarea câştigătoare va primi un premiu de 2.000 euro, iar scopul concursului este acela de a încuraja valorificarea dozelor din aluminiu prin refolosire şi reciclare.

Can Art&Design Festival premiază lucrări de peste doi metri din doze de aluminiu

Concursul Can Art&Design Festival se află la a cincea ediţie şi este o iniţiativă a Asociaţiei Alucro, care desfăşoară în România programul european de colectare selectivă a dozelor din aluminiu, Every Can Counts, desfăşurat în alte 12 ţări europene.

Dacă până acum lucrările erau de dimensiuni reduse, anul acesta participanții sunt invitați să realizeze lucrări de cel puțin doi metri înălțime și un metru lățime, copii după monumente şi construcţii celebre în lume, cum ar fi Poarta Sărutului, Turnul Eiffel, Taj Mahal, Arcul de Triumf, Big Ben, Podul Brooklin, Casa Alba etc.

„De cele mai multe ori, lucrurile uimitoare se nasc din perseverenţă şi inspiraţie. Aşa se face că am continuat concursul Can Art&Design Festival şi în 2018. Banalele doze din aluminiu vor putea fi transformate în opere de artă de către cei  inspiraţi şi îndemânaţi”, transmite Adina Magsi, Director General al Asociaţiei Alucro – Every Can Counts, într-un comunicat.

Lucrările trebuie să aibă, în proporție de 70%, doze de aluminiu (care trebuie spălate cu apă înainte) și 30% – alte materiale. Construcțiile mai mari de doi metri trebuie realizate din segmente care pot fi demontate, căci organizatorii au în vedere organizarea unei expoziții cu o parte dintre lucrări, deci acestea trebuie să poată fi transportate.

Can Art&Design Festival premiază lucrări de peste doi metri din doze de aluminiu

Până pe data de 1 octombrie, concurenții trebuie să colecteze dozele de aluminiu și să realizeze lucrările, apoi să trimită patru fotografii pe site-ul canartfestival.ro. Juriul va analiza fotografiile trimise şi le va alege pe cele mai bune. Acestea vor mai fi jurizate o dată de o echipă care se va deplasa la locul în care se află lucrarea, indiferent de zona din țară, și va acorda un punctaj fiecărei construcții.

Criteriile de jurizare sunt volumetria lucrării, încadrarea în tema concursului, realizarea tehnică (să fie stabilă și bine îmbinată) și numărul de doze folosite.

Pe 15 octombrie va fi anunțată lucrarea câștigătoare, iar persoana sau echipa care a realizat-o va primi 2.000 de euro.

Green Report Shop Produse ECO

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii

Citeste in continuare mai multe noutati de la: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *