Capsula de aprovizionare rusă Progress MS-07 a andocat la ISS

Capsula de aprovizionare rusă Progress MS-07 care a fost lansată sâmbătă de pe cosmodromul Baikonur (Kazahstan) a andocat cu succes la Stația Spațială Internațională (ISS), a informat luni Centrul de Control al Zborurilor Spațiale din Rusia citat de EFE.

ea75c15a-c4bc-4e89-ac21-b24abe2815f9

Potrivit Centrului spațial, manevra a fost realizată în mod automat, fără niciun contratimp.

Capsula fără echipaj care transportă 2,5 tone de materiale a ajuns cu întârziere pe platforma orbitală după ce lansarea ei programată inițial la 12 octombrie a fost amânată 48 de ore.

Lansarea a fost amânată timp de două zile, după ce tentativa de lansare din 12 octombrie a fost anulată din cauza declanșării unei alerte automate.

Capsula Progress MS-07 transportă peste 2 tone de materiale, în special combustibili, butelii cu oxigen, materiale pentru experimente și provizii pentru membrii echipajului

După ce echipajul ISS va descărca materialele transportate, capsula va fi umplută cu deșeuri și se va desprinde de ISS, urmând să reintre în atmosferă unde va arde complet.

Rusia trimite către ISS de trei sau patru ori pe an nave cu echipaj uman și cu aceeași frecvență capsule care îi aprovizionează pe astronauți.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Codruț Bălu, editor online: Anda Badea)

Sursa Agerpres | Sci & Tech
https://www.agerpres.ro/sci-tech/2017/10/16/capsula-de-aprovizionare-rusa-progress-ms-07-a-andocat-la-iss-18-06-57

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *