Care este volumul de gaze consumat și achitat de Moldova

Care este volumul de gaze consumat și achitat de Moldova

Volumul consumului de gaze naturale în luna august curent a constituit 30,4 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 7,4% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2020. Totodată, potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, fața de luna iulie 2021 acest indicator a crescut cu 1,3 milioane de metri cubi sau cca 4,5%.

Consumatorii casnici, pînă la data de 31 august 2021, au plătit 98,8% din sumele facturate în anul curent, ceea ce este cu 0,8 puncte procentuale mai mult decît în aceeași perioadă a anului 2020. În cazul consumatorilor noncasnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 97,7%, cu o scădere de 0,1 puncte procentuale. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,8%, ceea ce este echivalent cu aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada de referință de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 178 unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de circa 206,6 mii de lei. Totodată, față de 74 consumatori s-a aplicat condiția plații preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale la data de 31.08.2021 a atins cifra de 2,745 miliarde de lei și acoperă 99,2% din volumul furnizat.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/economie/care-este-volumul-de-gaze-consumat-si-achitat-de-moldova-548353

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *