Carmen Dan cere atenție sporită structurilor MAI pentru ca alegerile din 5 noiembrie să se desfășoare în siguranță

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a convocat miercuri ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor locale parțiale din 5 noiembrie, ocazie cu care a cerut tuturor structurilor de asigurare a ordinii publice atenție sporită, astfel încât acest proces electoral să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.

a7f0b218-d281-4425-ab7b-c6008f3a7e93

”În contextul în care duminică, 22 octombrie a.c., începe campania electorală, oficialul MAI s-a asigurat că toate activitățile sunt îndeplinite conform termenelor cuprinse în calendarul electoral, aprobat prin Hotărâre de Guvern. În ceea ce privește documentația privind achiziția centralizată pentru ștampilele cu mențiunea VOTAT, timbrele autocolante și plicurile transparente, aceasta este în procedură de avizare și aprobare. De asemenea, au fost făcute demersurile către Ministerul Finanțelor Publice pentru deschiderea de credite bugetare pentru instituțiile prefectului și pentru unitățile cu responsabilități în desfășurarea procesului electoral. Pentru planificarea, organizarea și coordonarea activităților din domeniul ordinii și siguranței publice, la nivelul MAI a fost realizat un Plan de măsuri care vizează atât perioada premergătoare, cât și cea în care se desfășoară alegerile locale parțiale”, informează MAI.

La ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor locale parțiale au participat, în sistem de videoconferință, prefecții din județele implicate în procesul electoral din 5 noiembrie.

Alegerile locale parțiale se vor desfășura în 17 localități din 13 de județe ale țării.

Pentru primari, vor fi alegeri în municipiul Deva — județul Hunedoara, precum și în comunele Bocsig — județul Arad, Nicșeni — județul Botoșani, Călărași — județul Cluj, Pantelimon și Bărăganu — județul Constanța, Telești — județul Gorj, Balș — județul Iași, Bîrghiș — județul Sibiu, Drăgoiești — județul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia — județul Teleorman, Checea — județul Timiș, Oșești — județul Vaslui și Vlădești — județul Vâlcea.

Totodată, vor fi organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, județul Constanța.

AGERPRES/(AS — autor: Cristina Tatu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/18/carmen-dan-cere-atentie-sporita-structurilor-mai-pentru-ca-alegerile-din-5-noiembrie-sa-se-desfasoare-in-siguranta-16-42-44

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *