Catalonia “este și va fi o parte esențială” a Spaniei, afirmă regele Felipe al VI-lea

Catalonia “este și va fi” o parte a Spaniei moderne, a afirmat vineri într-un discurs la Oviedo (nord) regele Felipe al VI-lea, citat de EFE, AFP și dpa.

f5d1ad01-9e52-4ad0-b34d-e95b1695d295

Suveranul spaniol s-a arătat convins că instituțiile democratice “legitime” ale Spaniei vor rezolva, în spiritul Constituției, “intenția inacceptabilă de secesiune” a autorităților regiunii Catalonia.

“Nu vrem să renunțăm la ce am construit împreună”, a spus el într-un discurs încărcat de emoție, subliniind progresele țării care a reușit să depășească “greșelile trecutului”, referindu-se voalat la dictatura lui Francesco Franco (1939-1975).

“Spania secolului XXI, din care Catalonia este și va fi o parte esențială, trebuie să se bazeze pe o sumă loială și solidară de eforturi, sentimente, afecțiuni și proiecte”, a afirmat Felipe al VI-lea, adăugând că țara are “mândria legitimă de a aparține marii realități democratice care este Europa”.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/20/catalonia-este-si-va-fi-o-parte-esentiala-a-spaniei-afirma-regele-felipe-al-vi-lea-22-02-06

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *