Cazul copilului mort fulgerător la Iaşi se complică | Medicii contrazic varianta părinţilor: Am întrebat mama dacă a fost agresat

Este anchetă la spitalul din Paşcani după ce un copil de 7 ani cu varicelă, care a fost adus în stare gravă de Ambulanţă, a murit la două ore de la internare. Părinţii îi acuză pe medici că nu au făcut tot posibilul să-l salveze.

Primele analize de laborator arată că băiatul a suferit complicaţii din cauza unui streptococ care a provocat o infecţie generalizată. Direcţia de Sănătate Publică spune că a fost adus la spital la aproape o săptămână din momentul în care au apărut primele simptome, când era deja prea târziu.

Copilul de 7 ani fost adus miercuri la spitalul din Paşcani. Starea lui s-a înrăutăţit cu fiecare minut care trecea. Avea febră 39 spun medicii, avea pustule pe tot corpul şi vărsa sânge. La jumătate de oră de la internare era deja în stare critică.

Vasile Vasiliu, pediatru la Spitalul din Paşcani: „Copilul a fost diagnosticat de medicul de familie cu varicelă. În primul rând, ce m-a frapat era o cianoză generalizată. La un moment dat prezintă tahicardie, după care imediat bradicardie şi în două secunde, cred că trei, copilul face stop cardio respirator. Copilul acesta s-a prezentat destul de târziu şi într-o stare extrem de gravă”.

Din momentul în care copilul a ajuns la Spitalul din Paşcani şi până când s-a declarat decesul au trecut două ore şi 15 minute. În intervalul de timp cât a fost internat a fost resuscitat de două ori, a intrat în stop cardio respirator, a doua oară însă nu a mai răspuns manevrelor.

Părinţii i-au acuzat pe medici că nu au făcut tot posibilul să le salveze copilul şi au anunţat că îşi vor angaja un avocat care să le facă dreptate în instanţă.

Inspectorii DSP au verificat situaţia şi au ajuns la concluzia că o infecţie cu streptococ pe fondul varicelei a dus la acest deznodământ tragic şi că a ajuns la spital când deja nu se mai putea face nimic.

Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi: „A fost descoperit în cultură streptococ ceea ce duce la o supoziţie de şoc septic. I-a determinat decesul copilului. Luni vom aprofunda ancheta, plecând şi de la medicul de familie, să vedem exact parcursul copilului”.

Medicul curant spune că a comunicat foarte greu cu familia, iar tatăl adoptiv al băiatului a fost agresiv cu echipa medicală pentru că ar fi fost deranjat de unele întrebări.

Vasile Vasiliu, pediatru la Spitalul din Paşcani: „Uitaţi-vă cum a reacţionat, pe acest geam, pe această uşă, permanent sub o agresiune verbală extraordinară. Când l-am văzut ce cianotic era, am pus o întrebare mamei, dar fără ca să îi reproşez: doamnă, zic, copilul ăsta a fost agresat?”

Părinţii nu au dorit să facă declaraţii suplimentare, aşteaptă lămuriri de la avocat. De asemenea, în acest caz a fost deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. Medicii au fost cei care au anunţat poliţiştii deoarece în momentul decesului băiatului cauzele erau neclare.

Diagnosticul a fost confirmat la 48 de ore distanţă de incident de analizele de laborator.

Redactare G.M.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Digi24/Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *