Cazul pedofilului din Drumul Taberei. USR cere demisia Ministrului de Interne, Carmen Dan

USR cere demisia Ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul în care a gestionat căutările pedofilului din Drumul Taberei. Autorităţile au avut nevoie de trei zile să-l găsească pe agresorul care s-a dovedit a fi un poliţist încadrat la Brigada Rutieră din anul 2010.

Asist─âm la o nou─â dovad─â de incompeten┼ú─â a Ministrului de Interne, lucru care impune schimbare la nivelul conducerii. Carmen Dan trebuie s─â-┼či asume responsabilitatea pentru oamenii din subordinea sa ┼či pentru problemele din sistem. Poli┼úistul implicat ├«n acest caz este recidivist, el se mai face vinovat de o alt─â infrac┼úiune pe care a recunoscut-o ├«n 2015. ├Än aceste condi┼úii, se pune la ├«ndoial─â at├ót mobilizarea care a avut loc pentru prinderea lui, c├ót ┼či modul ├«n care se desf─â┼čoar─â testele psihologice ├«n r├óndul angaja┼úilor MAI.

ÔÇ×Este inadminisibil ca un poli┼úist care ├«n mod normal ar trebui s─â fie cel care ap─âr─â cet─â┼úenii s─â fie de fapt un agresor. Fapta este ┼či mai periculoas─â dac─â ne uit─âm c─â victimele sunt doi minori. Pentru a reda ├«ncrederea oamenilor ├«n Poli┼úia Rom├ón─â este necesar ca MAI s─â ias─â cu preciz─âri clare ├«n care s─â explice de ce a durat at├ót de mult prinderea lui ┼či apoi s─â avem demisia conducerii pentru erorile repetate din ultimul an, de c├ónd Carmen Dan este ├«n fruntea ministeruluiÔÇŁ, a precizat pre┼čedintele USR Dan Barna.

Acest caz, ├«n care agresorul a fost prins cu ajutorul imaginilor camerelor de supraveghere, arat─â ├«nc─â o dat─â pericolul pentru societate din spatele proiectului de modificare a Codului Penal ╚Öi Codului de Procedur─â Penal─â pe care deputatul PSD C─ât─âlin R─âdulescu ╚Öi al╚Ťi colegi din PSD l-au depus la finalul anului trecut. Astfel, modificarea art.97 ┼či art.139 va face imposibil─â folosirea ├«n procesul penal a ├«nregistr─ârilor camerelor de supraveghere amplasate ├«n zona comiterii faptelor grave precum cele de agresiune sexual─â, viol sau crim─â. Dac─â ele ar fi fost ├«n vigoare pedofilul din Drumul Taberei ar fi r─âmas ├«n libertate.

 

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *