Ce spune ambasadorul Romaniei in SUA despre exploatarea gazelor din Marea Neagra

Exploatarea gazelor naturale din sectorul offshore si onshore si mai ales proiectele strategice derulate la Marea Neagra vor fi un succes pentru economia si securitatea Romaniei, isi exprima increderea ambasadorul Romaniei in Statele Unite, George Cristian Maior, intr-o declaratie transmisa vineri Agerpres cu privire la proiectele de investitii in sectorul energetic de la Marea Neagra.

“Valorificarea resurselor naturale ale Romaniei in folosul tarii noastre este un obiectiv prioritar”, subliniaza Maior, care a prezentat intr-o intalnire cu secretarul american al energiei, Rick Perry, stadiul realizarii segmentului romanesc al gazoductului BRUA.

In contextul discutiilor avute cu oficialul american, ambasadorul si-a exprimat speranta ca statele participante in acest proiect, si mai ales Ungaria, sa isi respecte angajamentele asumate la nivel guvernamental, in fata partenerilor si a Uniunii Europene.

“De asemenea, am aratat faptul ca Ungaria trebuie sa inteleaga importanta exploatarilor de gaz de la Marea Neagra si sa actioneze constructiv, evitand actiuni sau mesaje incorecte care pot genera confuzii nocive pentru intregul proiect. In plus, am precizat ca Romania are potentialul istoric, geografic, economic si strategic de a deveni un hub regional in domeniul energiei”, declara George Cristian Maior.

In ceea ce priveste cadrul legislativ din Romania privind noile exploatari de gaz natural, ambasadorul mentioneaza ca procesul urmeaza un curs firesc, echilibrat si constitutional, in interesul Romaniei, care sa tina cont de conditiile de succes economic de care are nevoie tara noastra, precum si investitorii implicati.

Totodata, in cadrul discutiilor avute cu secretarul american al energiei, Maior si-a exprimat convingerea ca va fi un proiect de succes care va aduce beneficii multiple Romaniei si va avea un impact major asupra cresterii nivelului securitatii energetice a tarii noastre si a regiunii.

La intalnire, secretarul american al energiei a confirmat interesul de a participa la Summit-ul la nivel inalt al Initiativei celor Trei Mari, care va avea loc la Bucuresti, in perioada 17-18 septembrie 2018.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *