Cel puțin CINCI MORȚI și ZECI de RĂNIȚI. FURTUNI VIOLENTE în ȚARĂ. Reacția lui KLAUS IOHANNIS – VIDEO

UPDATE 18.50: O femeie de 63 de ani a fost rănită, duminică după amiază, în urma unei furtuni care a avut loc în Deva, victima fiind lovită de elementele unui panou publicitar din parcarea unui hipermarket din oraş, a informat ISU Hunedoara, conform AGERPRES.

UPDATE: 18.40: Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin Administrația Prezidențială, „Sunt profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc în cursul acestei zile în vestul ţării, unde, în urma unor furtuni puternice, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, alte zeci au fost rănite şi s-au înregistrat daune materiale semnificative. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi multă sănătate tuturor celor care au fost răniţi în aceste tragice circumstanţe. Autorităţile au obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru a gestiona cât mai eficient această situaţie de criză.”

UPDATE 18:30 : CFR SA comunică faptul că „Din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din stația Timișoara Nord au fost rupte. La această oră se înregistrează pene de curent în stația CF Timișoara și pe intervalele de stații Timișoara Nord – Ronat Triaj și Ghioroc – Paulis.”

UPDATE: 18:10 – Furtunile fac probleme și în Cluj, unde vantul a batut cu 100 dfe km la ora. În localitatea Florești, acoperișurile mai multor blocuri au fost smulse. Unul dintre blocuri a rămas complet fara acoperiș. În Cluj Napoca, vantul a smuls mai mulți copaci care au căzut peste mașini. Pompierii de lSU anunță că acoperișurile de la mai multe case au fost smulse de vântul puternic, pagubele materiale fiind însemnate. În cartierele Zorilor și Grigorescu nu este curent electric.

UPDATE 17.40 – Gara Timișoara Nord este blocată după ce mai multe elemente ale acoperișurilor clădirilor din zonă au fost smulse de vânt și aruncate pe rețeaua de contact a căii ferate.

UPDATE 17.30: Numărul persoanelor decedate în judeţul Timiş în urma furtunii de duminică după-amiază a crescut la patru, ultimele două cazuri semnalate fiind în localitatea Buziaş, anunţă reprezentanţii ISU Banat. ”Alte două persoane din Buziaş şi-au pierdut viaţa din cauza furtunii, iar numărul răniţilor este în creştere, ajungând la 12. Noi acţionăm continuu cu 145 de pompieri în toate zonele afectate”, a declarat, pentru AGERPRES, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat. Sursa citată anunţase anterior că două persoane şi-au pierdut viaţa la Timişoara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *