Cele mai mari pericole care iti ameninta masina

Masinile au evoluat mult, insa ele sunt mereu in pericolul de a avea probleme mari, in cazul in care nu sunt intretinute asa cum trebuie.

Atentie la intretinere

Multe masini se defecteaza grav atunci cand nu sunt supuse operatiunilor normale de mentenanta. Daca nu schimbi uleiul automobilului tau la timp sau nu ai grija la uzura transmisiei lui, atunci poti ramane fara el, scrie Fox News. In plus, in cazul in care pastrezi prea mult timp acelasi set de bujii, motorul va avea de suferit pe termen lung.

Uleiul, o problema

Cel mai bine este sa verifici mereu nivelul uleiului din motor. Daca auzi zgomote ciudate, atunci ceva e in neregula. Motorul pierde din putere si te poate lasa chiar in mijlocul drumului intr-o buna zi. Atunci cand observi aprinderea unui bec pe bord, trebuie sa mergi de urgenta la un mecanic auto pentru verificari si eventuale reparatii.

Noroiul si zapada

Atunci cand ramai blocat in zapada sau noroi, recurgi la ceea ce fac multi soferi: incerci sa iesi de unul singur din aceasta dificultate. Problema este ca transmisia si trenul de rulare sunt supuse unei presiuni prea mari, iar unele elemente ale masinii se pot rupe. Cea mai buna solutie in acest caz este sa chemi un echipaj specializat care te poate scoate din situatia dificila.

Curbele

Atunci cand conduci prea repede pe sosele cu multe curbe sau in parcari, iti pui masina in pericol. Cadrul, trenul de rulare, suspensiile si directia ei se pot confrunta cu probleme majore din aceasta cauza.

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/masini/cele-mai-mari-pericole-care-iti-ameninta-masina-1302369

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *