Cele mai tari clipuri pe YouTube îți arată că nimeni nu știe rețeta viralului

YouTube s-a bucurat încă de la apariția sa de multă popularitate pe internet. În fiecare an a existat cel puțin câte un videoclip care a strâns milioane de vizualizări, până când s-a ajuns la miliarde de vizionări.

Unii critică această politică de monetizare a videclipurilor publicate pe YouTube și consideră că acest lucru afectează într-o  oarecare măsură conținutul video de pe site. Mulți uploaderi au parte de numeroase vizualizări pe YouTube datorită popularității, nu neapărat datorită calității videourilor.

Dacă aruncăm o privire în istoria YouTube-ului, observăm că  preferințele internauților nu s-au schimbat prea mult, dar, în perioada de început e celui mai popular site de videoclipuri, oamenii erau interesați de cele mai bizare și stupide filmulețe.

youtube

În 2005, anul când site-ul a fost deschis, cel mai popular videoclip de pe YouTube a fost o reclamă la Nike cu Ronaldinho, un clip de o calitate video execrabilă, dar care a prins la public datorită fotbalistului care era extrem de popular la acea vreme. Videoclipul a avut la acea vreme 2.101.443 de vizualizări.