Centru educațional pentru tinerii romi, la Slatina

Mai puțin de 5% dintre tinerii de etnie romă merg la liceu și cel mult 2% dintre ei au studii superioare. Pornind de la aceste statistici, reprezentanții Direcției de Protecție și Asistență Socială (DPAS) Slatina vor să deruleze un proiect pentru această categorie socială defavorizată. Toate detaliile au fost cuprinse într-un document care va fi supus aprobării consilierilor locali, în ședința de săptămâna aceasta.
„În cadrul centrului vor beneficia de servicii de informare, documentare, consiliere şi educație non-formală şi le vor fi oferite alternative de petrecere a timpului liber. Tinerii vor avea posibilitatea abordării vieții cotidiene prin inventivitate și creativitate și să se facă auziți în privința nevoilor și a intereselor lor”, se arată în proiectul de hotărâre postat pe site-ul Primăriei Slatina.
Propunerea de înființare a Centrului educațional pentru tineri a avut la bază evaluarea situației reale din comunitate, realizată pe parcursul mai multor acțiuni organizate de DPAS prin Centrul Comunitar de Asistență Medico – Socială: întâlniri ale Grupului de inițiativă locală și discuții directe cu membri ai comunității. Proiectul destinat tinerilor romi are alocat un buget de aproximativ 16.000 lei, din care 6.900 alocați de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” și peste 9.500 de lei de la Direcția de Protecție și Asistență Socială, o parte din sumă reprezentând valoarea a două calculatoare și a unei imprimante necesare pentru dotarea centrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *