Centrul Împotriva Finanțării Terorismului adoptă primele sancțiuni împotriva jihadiștilor din Yemen

Centrul Împotriva Finanțării Terorismului (TFTC), înființat de Statele Unite și de Arabia Saudită, a anunțat miercuri primele sancțiuni împotriva unor lideri ai Statului Islamic și ai Al-Qaida din Yemen, informează AFP. Măsurile vor fi aplicate de SUA și de șase țări din zona Golfului.

3124e411-856f-4be0-8d2e-1f0171733218

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat la Riad că abordarea multilaterală “îndrăzneață și inovatoare” este necesară deoarece terorismul amenință toate țările. El a precizat că Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuweitul, Omanul, Bahreinul și Qatarul vor bloca, alături de Statele Unite, activele unor jihadiști.

Măsurile TFTC vizează deocamdată 11 persoane, printre care Abu Sulayman al-Adani, considerat de TFTC șeful operațiunilor din Yemen ale Statului Islamic, Radwan Muhammad Husayn Ali Qanan, care coordonează asasinatele comise de jihadiști, și Sayf Abdulrab Salem al-Hayashi, principalul lider financiar al grupării, proprietar al unui lanț de supermarketuri. Sunt blocate de asemenea fondurile și bunurile a două entități din Golf și Statele Unite, considerate vitale pentru operațiunile Statului Islamic și ale Al-Qaida în Peninsula Arabică.

Crearea TFTC a fost anunțată de SUA și Arabia Saudită pe 21 mai, cu ocazia vizitei la Riad a președintelui american Donald Trump.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Daniela Juncu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/26/centrul-impotriva-finantarii-terorismului-adopta-primele-sanctiuni-impotriva-jihadistilor-din-yemen-03-15-28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *