Centura ocolitoare a orașului, prioritatea zero a edilului Emil Moț

Centura ocolitoare a orașului, prioritatea zero a edilului Emil Moț
Primăria este decisă să finalizeze reabilitarea Variantei Oituz, artera fiind străbătută de mașinile de mare tonaj ce traversează partea de sud a țării. Bulevardul Sf. Constantin Brâncoveanu, strada Oituz și strada Pitești se află în plin proces de reabilitare, lucrările fiind începute anul trecut. Investiția depășește 35 de milioane de lei, fondurile fiind alocate de Primăria Slatina.
Așa se face că infrastructura rutieră reprezintă prioritatea zero a edilului Emil Moț. Acesta își dorește ca slătinenii să aibă o centură ocolitoare, iar pentru realizarea acestui proiect a alocat fonduri importante.
„Infrastructura rutieră este domeniul către care au fost alocate cele mai importante sume din bugetul anului 2020, la Slatina. Iar cele mai mari proiecte din acest domeniu în reprezintă cele care vor asigura o centură ocolitoare a orașului. Primul include cele trei străzi care alcătuiesc Varianta Oituz, iar celălalt, mai mare și mai ambițios, este centura mediană a orașului”, spune edilul într-o postare pe Facebook.
Celălalt proiect de infrastructură despre care vorbește edilul Emil Moț este centura mediană a Slatinei. Șoseaua pleacă de pe platforma industrială ALRO și va ajunge în zona de pe strada Drăgănești, fiind legată de drumul expres.
Pentru acest proiect, care va avea ca efect scoaterea traficului greu din oraș, mai este nevoie de aprobări în Parlament.
Valoarea proiectului depășește 58 de milioane de lei, drumul atât de util orașului având o lumgime de 5,6 kilometri.

Post Views:
809

Citiţi continuarea acestui articol
Sursa/Autor: Florentina Ştefan Ciobanu