Cercetat penal, după ce a sustras deschis mijloace bănești

Cercetat penal, după ce a sustras deschis mijloace bănești

Un bărbat în vîrstă de 44 de ani, originar din r-nul Florești, a fost reținut de angajații Serviciului Combatere Infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun.Chișinău de comun cu ofițerii Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de poliție Centru, fiind suspectat de comiterea unei pungășii.

Acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii au fost sesizați la data de 31 iulie. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că, suspectul în timp ce se afla pe str.Mitropolit Varlaam a identificat potențiala victimă, pe care urma să o deposedeze de bunuri. Astfel, bărbatul a sustras din geanta doamnei de 44 de ani, portmoneul cu mijloace bănești. Prejudiciul cauzat fiind de 6 400 lei.

În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală efectuate de polițiști, suspectul a fost identificat, localizat și reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, declarînd că a profitat de neatenția victimei și i-a sustras banii.

Atît portmoneul cît și banii au fost ridicați și returnați victimei.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru ,,Pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/cercetat-penal-dupa-ce-a-sustras-deschis-mijloace-banesti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *