CFR reactioneaza dupa ce Tiriac a spus ca autoritatile vor sa demoleze patinoarul pe care tocmai l-a construit

Compania Nationala de Cai Ferate CFR a reactionat dupa ce Ion Tiriac a spus ca autoritatile vor sa demoleze patinoarul pe care l-a construit la Otopeni pentru a face o cale ferata spre Aeroport.

CFR a sustinut ca spusele lui Tiriac nu sunt adevarate si ca patinoarul nu va fi afectat de viitoarea cale ferata.

“In data de 13.07.2018 a fost semnat contractul sectorial de servicii pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate Modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti Nord – Aeroport International H. C. Bucuresti, in conformitate cu cadrul legislativ national si european in vigoare. Prestatorul de servicii a demarat studiile de teren (topografice, geotehnice, etc.) precum si alte activitati specifice pentru a prezenta celor interesati variantele de traseu care vor fi analizate in cadrul studiului.

In regim de urgenta, acestea vor fi prezentate intr-un Raport Special care sa prezinte, avantajele si dezavantajele, precum si constrangerile fiecarei variante. Mentionam ca in acest studiu nu se vor afecta constructiile existente, inclusiv patinoarul“, a transmis CFR intr-un comunicat de presa.

Reactia CFR vine la cateva ore dupa ce Ion Tiriac a spus ca are informatii conform carora autoritatile vor sa demoleze patinoarul pentru a construi o cale ferata.

Ion Tiriac a inaugurat patinoarul din Otopeni in 2016 dupa ce a investit peste 3 milioane de euro din propriul buzunar.

Arena sportiva este folosita de mii de copiii saptamanal, care fie iau lectii de hochei, fie sunt inscrisi la diverse cluburi sportive.

Initial, autoritatile si-au asumat ca vor construi o linie de metrou de la Gara de Nord pana la Aeroportul Otopeni, in vederea organizarii unor meciuri de la EURO 2020.

Intre timp, reprezentantii ministerului Transporturilor si-au dat seama ca nu vor reusi sa se incadreze in termenul limita si au promis ca vor modifica linia ferata ce leaga Gara de Nord de Aeroportul Otopeni.

C.S.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *