Charlie Hebdo publică o caricatură xenofobă la adresa românilor şi a Simonei Halep

În urma câştigării, de către jucătoarea de tenis Simona Halep, a turneului de la Roland Garros, publicaţia franceză de satiră Charlie Hebdo a prezentat într-un mod personal victoria liderului mondial: “O româncă a câştigat la Roland Garros – Fier vechi, fier vechi”.

Publicaţia este cunoscută pentru “satira” sa, deseori la adresa marilor personalităţi politice, culturale şi chiar a simbolurilor religioase.

În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost implicată într-un incident al unor presupuşi terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane – deşi evenimentele au stârnit serioase controverse pe internet.

Caricaturile publicaţiei au devenit mai lipsite de echilibru după atentatul asupra redacţiei, pe măsură ce publicaţia şi-a pierdut constant din tiraj.

Imaginea a fost publicată pe contul de Facebook al lui Dan Alexe, jurnalist, realizator de filme documentare şi scriitor stabilit în Belgia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *