China anunță „un nou val de nebunie” în NATO

China anunță „un nou val de nebunie” în NATO

Publicația chineză „Huanqiu shibao” a comentat planurile Finlandei și Suediei de a adera la NATO și a anunțat un nou val de nebunie în alianță. Citate din material au fost prezentate de RIA Novosti.

Ediția chineză anunța un „nou val de nebunie” al NATO, ale cărui consecințe vor necesita mult timp pentru a fi eliminate. Odată cu „Extinderea spre nord” sau cu cea de-a șasea „Extindere spre est” a alianței, Occidentul pune mai multă presiune asupra Rusiei decît oricînd, potrivit autorilor materialului. Jurnaliştii au numit Finlanda şi Suedia ţări neutre, a căror intrare în NATO va provoca o contracţie mai gravă a spaţiului strategic al Rusiei şi eliminarea acesteia din Europa.

În articolul Huanqiu Shibao, NATO a fost numită rezultat al Războiului Rece. Iar „extinderea spre nord” va fi un „val de nebunie” care va ajuta la obținerea de dividende din Războiul Rece. Alianța încearcă să mărească perimetrul de securitate al prăbușirii civilizației occidentale în cursul expansiunii prin globalizarea economică. Acțiunile NATO vor sprijini existența mitului „vest-centrismului”, cred în China.

Autorii au adăugat că, în cursul expansiunii NATO, aceasta este angajată în căutarea dușmanilor, fabricarea de amenințări și distrugerea străinilor. Totuși, în această luptă, alianța nu a reușit să evite logica „cine este mai puternic are dreptate”

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/china-anunta-un-nou-val-de-nebunie-in-nato

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.