Ciamba a evidențiat la Forumul de afaceri Trade Winds principalele performanțe ale economiei românești

Secretarul de stat pentru afaceri strategice și bilaterale în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a participat miercuri la prima sesiune introductivă a Misiunii și Forumului de afaceri româno-american Trade Winds, care are loc la București, în perioada 18-20 octombrie.

0f1e46d3-d54b-4f3f-8e2c-5a8386e77248

În cadrul alocuțiunii susținute cu acest prilej, oficialul român a salutat decizia Departamentului Comerțului al SUA de a alege ca destinație România și Europa de Sud-Est pentru cea de-a zecea ediție a misiunii comerciale Trade Winds, zonă cu un potențial economic substanțial în cadru european, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Oficialul român a evidențiat, în context, principalele performanțe ale economiei românești, care constituie argumente în favoarea atractivității mediului de afaceri din România, inclusiv pentru companiile americane.

“Sper ca misiunea economică și Forumul de afaceri Trade Winds să genereze, la nivelul companiilor americane, o mai bună cunoaștere a oportunităților pe care le oferă România, dar și alte state din regiune și să contribuie astfel la un dinamism crescut al investițiilor SUA în România și în Europa de Sud-Est”, a subliniat secretarul de stat cu ocazia evenimentului.

În marja lansării Forumului de afaceri, secretarul de stat George Ciamba a avut o întrevedere cu adjunctul asistentului secretarului comerțului SUA, Dale Tasharski, ocazie cu care au fost trecute în revistă stadiul cooperării bilaterale româno-americane în domeniul economic, precum și posibilitățile de dezvoltare suplimentară a relațiilor pe acest palier. Cu această ocazie, oficialul român a prezentat argumentele pentru susținerea candidaturii României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), solicitând sprijinul SUA în acest sens.

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerțului al SUA, care anul acesta se află la cea de-a zecea ediție.

România este principala destinație a misiunii economice din perioada 16-24 octombrie, care se va deplasa și în Bulgaria, Grecia, Serbia și Croația. La Forumul de afaceri de la București sunt invitați să participe oficiali și oameni de afaceri din întreaga regiune.

Seria de evenimente Trade Winds, lansată în 2008, are loc în diferite țări sau regiuni ale lumii, având drept scop principal promovarea exporturilor americane pe terțe piețe și explorarea de noi oportunități de afaceri pentru companiile americane. Cele mai recente ediții s-au desfășurat în Chile (2016, pentru regiunea Americii Latine) și Africa de Sud (2015, pentru regiunea central și sub-sahariană a Africii), fiind foarte apreciate în mediul de afaceri american.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Antonia Niță, editor online: Irina Giurgiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/18/ciamba-a-evidentiat-la-forumul-de-afaceri-trade-winds-principalele-performante-ale-economiei-romanesti-20-49-51

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *