Cine este Victoria Furtună, cea care ar putea fi numită procuror interimar

Cine este Victoria Furtună, cea care ar putea fi numită procuror interimar

Victoria Furtună este unul dintre cei doi candidați desemnați miercuri de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor pentru funcția de Procuror General interimar.

Din 21 ianuarie 2008, Furtună a activat în funcția de procuror în cadrul Procuraturii sectorului Botanica a municipiul Chișinău.

Ea a fost numită, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova nr. 775-p din 18 iulie 2016, în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Victoria Furtună a instrumentat dosarul fostului ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc și dosarul în care fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă a fost acuzat de corupție.

Potrivit Declarație de avere, Furtună deține o casă de locuit cu suprafața de 101,6 m.p., abitație din anul 2017, și un autoturism.

Victoria Furtună a fost distinsă în 2016 cu Insigna de piept ”Eminent al Procuraturii”.

Consiliul Suprem al Procurorilor urmează să examineze candidaturile, iar la ora 15:00 se vor întruni în ședință pentru a alege procurorul general interimar.

Numele Victoriei Furtună a apărut și într-o investigație Ziarul de Gardă, despre procurorii „ajutați” de părinți cu donații de milioane.

În 2017, procurora şi soţul ei au primit donaţii substanţiale: 20 de mii de euro (peste 400 de mii de lei) au venit din partea soacrei sale, Zinaida Furtună, iar 80 de mii de lei de la Gheorghe Gaburici, tatăl său. Tot în 2017, aceasta, împreună cu soţul, au obţinut dreptul de abitaţie într-o casă de locuit din mun. Chişinău.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/cine-este-victoria-furtuna-cea-care-ar-putea-fi-numita-procuror-interimar

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *