Cine sunt cei 8 pacienti care au murit pana acum de coronavirus in Romania. Toti aveau peste 60 de ani si alte afectiuni

Opt romani au murit pana in prezent in Romania din cauza noului coronavirus si situatia nu pare sa se imbunatateasca.

Conform datelor transmise de autoritati, toti cei care au murit pana acum sufereau de alte afectiuni. Iata despre ce este vorba:

Marti (24 martie)

8. Un barbat de 70 ani, care era internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova. Pacientul a sosit pe 7 martie din Italia si suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulina. De asemenea, avea obezitate grad II.

Luni (23 martie)

7. Un barbat in varsta de 65 ani, internat la Spitalul Universitar Bucuresti, care necesita dializa si a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 si care a fost transferat in Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, unde a decedat.

6. Un barbat de 64 de ani, care fusese internat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad pe 20 martie, cu probleme grave la plamani. Starea sa se imbunatatise usor dupa internare, dar medicii l-au testat pentru coronavirus, iar rezultatul a iesit pozitiv in aceeasi zi in care a murit.

5. Un barbat, de 71 ani, internat anterior la Suceava in sectia de cardiologie, unde este posibil contact cu pacienta transferata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

4. O femeie in varsta de 72 ani, internata in data de 21 martie 2020 in Spitalul Judetean Suceava, cu afectiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), dar fara context epidemiologic (nu are istoric de calatorie, nu a venit in contact cu o persoana confirmata pozitiv).

Duminica (22 martie)

3. Un barbat in varsta de 70 de ani de la Piatra Neamt, cu afectiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala).

2. Un barbat, in varsta de 74 de ani, care era internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes – Bucuresti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, avand o boala cronica preexistenta pentru care se afla in programul de dializa.

1. Un barbat de 67 de ani de la Craiova, care avea afectiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazica in stadiu terminal (cancer).

Chiar daca aceste prime decese din Romania sunt cazuri ale unor persoane trecute de 60 de ani si cu alte afectiuni cronice, nu inseamna ca boala nu poate afecta si tinerii. In Italia si Spania, unde vorbim deja de mii de morti, printre acestia se numara si tineri sub 40 de ani, fara alte boli cunoscute pana cand au luat virusul criminal. Asa ca STATI ACASA indiferent de varsta pe care o aveti!

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus si modul cum a paralizat intreaga lume

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *