Circa 1700 de militari au fost implicați în misiuni de asigurare a ordinii publice de sărbători

Circa 1700 de militari au fost implicați în misiuni de asigurare a ordinii publice de sărbători

Circa 1700 militari au fost implicați în misiuni de asigurare a ordinii publice la Tîrgul de Crăciun din municipiul Chișinău. Despre asta a anunțat comandantul adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, Dumitru Scurtu. Astfel, militarii au constituit 535 de dispozitive de patrule independente, 105 – patrule mixte. Alte 200 au asigurat ordinea publică la Tîrgul de Crăciun din municipiul Chișinău, iar alte 54 la trecerile de pietoni din Capitală.

La fel, au fost formate 38 echipe mixte auto în comun cu cei de la INSP și BPDS „Fulger”, precum și alte misiuni specifice forțelor de ordine publică – 440, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Ca urmare a activităților desfășurate în perioada 25 decembrie – 8 ianuarie, în zona de responsabilitate nu au fost atestate incidente majore și încălcări ale ordinii publice. Carabinierii aflați în misiune au acordat ajutor cetățenilor aflați în dificultate sau în situații de risc.

Astfel, au fost identificați 2 minori pierduți, care au fost reîntorși familiilor. În același timp, au fost identificate și multiple cazuri de acordare a ajutorului primar persoanelor aflate în situații de hipotermie.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/circa-1700-de-militari-au-fost-implicati-in-misiuni-de-asigurare-a-ordinii-publice-de-sarbatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *