Circulație restricționată în Capitală în perioada procesiunilor de Sf. Dimitrie cel Nou

Traficul rutier se va închide în data de 24 octombrie, între orele 12,00 și 13,00, pe durata desfășurării procesiunilor religioase de Sf. Dimitrie cel Nou, pe traseele vizate de credincioși, în timp ce în perioada 25-28 octombrie, în zona Catedralei Dealului Patriarhiei și esplanadei vor avea loc activități de pelerinaj fără afectarea traficului rutier și pietonal.

f4622c49-e758-4d81-8a49-aff531fbc95c

Conform Brigăzii Rutiere, în data de 24 octombrie vor fi desfășurate procesiuni religioase astfel: între orele 12,00-12,30, adunarea enoriașilor în incinta Bisericii Sf. Spiridon cel Nou și pe platoul Catedralei Patriarhiei, intrarea dinspre str. Patriarhiei; între orele 12,30-13,00, două procesiuni religioase, desfășurate simultan, pe traseele platoul Catedralei Patriarhale — str. Patriarhiei — str. 11 Iunie — bd. Regina Maria — aleea Dealul Mitropoliei și Biserica Sf. Spiridon cel Nou — calea Șerban Vodă — str. Bibescu Vodă — aleea Dealul Mitropoliei.

La Crucea Brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, unde va avea loc joncțiunea celor două coloane de credincioși, se va desfășura o slujbă religioasă și se va continua deplasarea până la Altarul de Vară.

Traficul rutier se va închide în data de 24 octombrie, între orele 12,00 — 13,00, pe durata desfășurării procesiunilor, pe traseele sus menționate și străzile care acced în acestea.

În perioada 25-28 octombrie, în zona Catedralei Dealului Patriarhiei și esplanadei, vor avea loc activități de pelerinaj fără afectarea traficului rutier și pietonal.

Totodată, din 23 octombrie, ora 8,00, se va interzice complet staționarea autovehiculelor pe Dealul Mitropoliei, pe ambele sensuri de circulație, precum și pe platoul de la baza aleii Dealului Mitropoliei. Tot de luni, de la ora 20,00, se va interzice staționarea autovehiculelor pe bd. Regina Maria și pe str. 11 Iunie, pe trotuar, pentru constituirea coloanelor de pelerini; se va interzice și staționarea autovehiculelor în zona parcului Carol — fântâna Zodiac, pentru parcarea autovehiculelor participanților din provincie sosiți în grupuri organizate. În aceeași zi, de la 22,00, se va interzice complet staționarea autovehiculelor pe bd. Dimitrie Cantemir (între str. Bibescu Vodă și Biserica Sfântul Spiridon cel Nou), zona menționată fiind folosită pentru debarcarea participanților din provincie, după care autocarele vor fi îndrumate către parcarea din zona parcului Carol — fântâna Zodiac.

“Solicităm conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudență, să acorde prioritate pietonilor aflați în traversare prin locurile special amenajate trecerii și să respecte semnalele polițiștilor rutieri”, precizează Brigada Rutieră.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/23/circulatie-restrictionata-in-capitala-in-perioada-procesiunilor-de-sf-dimitrie-cel-nou-14-37-37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *