Cît va cheltui Moldova pentru plata cotizațiilor de membru în organizațiile internaționale

Cît va cheltui Moldova pentru plata cotizațiilor de membru în organizațiile internaționale

În 2022, Republica Moldova urmează să achite cote de membru față de 69 de organizații internaționale și regionale. În acest sens, din bugetul de stat se alocă 62,4 milioane de lei, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Din lista organizațiilor internaţionale şi regionale, cărora Republica Moldova urmează să achite cotele de membru din bugetul de stat pe anul 2022, fac parte cinci organizații parlamentare, 57 de instituţii internaţionale şi şapte structuri ale Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Respectiv, la asigurarea angajamentelor financiare anuale obligatorii ale Republicii Moldova, pentru organizațiile internaționale parlamentare se vor aloca cca 6 milioane de lei, pentru instituțiile internaționale cca 50,7 milioane lei, iar pentru organizațiile CSI cca 5,6 milioane lei.

Onorarea angajamentelor financiare faţă de organismele internaţionale şi regionale, la care Republica Moldova este parte, este un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii pozitive a ţării ca partener credibil, precum și în valorificarea potenţialului de membru în cadrul structurilor internaţionale.

Repartizarea alocațiilor bugetare a fost efectuată în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale și în concordanță cu solicitările de plată recepționate din partea autorităților publice responsabile de colaborarea cu organizațiile internaționale vizate.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/cit-va-cheltui-moldova-pentru-plata-cotizatiilor-de-membru-in-organizatiile-internationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.