Claudiu Daniel Catana, președintele tineretului ALDE: „PNL a găsit alți vinovați pentru crizele economice pe care le imaginează – studenții”

După ce în urmă cu câteva zile își imagina crize economice care se abat asupra României, Florin Cîțu și-a fixat o nouă țintă pentru criticile sale și anume studenții. Potrivit gândirii senatorului PNL, susținerea tinerilor, a studenților, reprezintă o grea povară pentru statul român. Guvernul PSD – ALDE a contribuit la sprijinirea tinerilor printr-o serie de măsuri, printre care și acordarea de gratuitate la transportul feroviar la clasa a II-ua. Această măsură a fost una pe care au susținut-o toate partidele parlamentare, inclusiv PNL-ul din care face parte dl. Cîțu.

Atunci când nu visează crize economice, Florin Cîțu atacă fără nicio logică studenții sau alte categorii sociale. Dl. Cîțu se pare că are probleme în ceea ce privește înțelegerea mecanismului care stă în spatele gratuității acordată studenților de către statul român. Decontarea cheltuielilor cu transportul pe calea ferată și cu metroul pentru elevi și studenți respectă încadrarea în bugetul aprobat de Parlament, nu excede acestuia. Mai mult, hotărârea de guvern care operaționalizează măsura adoptată de Guvern și mai apoi votată de Parlament prevede că „decontarea facilităților la transportul pe calea ferată și cu metroul a elevilor și studenților prevăzute în prezentele norme se va efectua, în condițiile legii, din bugetul Ministerului Transporturilor, cu încadrare în bugetul aprobat, de la capitolul – „Asigurări și asistență socială”, către operatorii de transport feroviar și cu metroul în baza deconturilor prezentate”. Așadar, banii pentru gratuitatea acordată studenților sunt acoperiți.

Profesionalismul cu care se lăuda Florin Cîțu s-a transformat, de când s-a alăturat PNL-ului, într-un populism fără margini. Acesta dezinformează, manipulează, doar în speranța că va obține în acest fel vreun capital de imagine. Este regretabil modul în care un politician încearcă să își creeze imagine pe spatele studenților, acuzându-i pe aceștia că sunt sprijiniți de stat. Aștept din partea colegilor dlui. Cîțu din PNL o reacție, una prin care să își ceară scuze studenților pentru afirmațiile făcute de către domnul senator. Dacă PNL amână o asemenea reacție, atunci este clar că peneliștii susțin aceste idei ale dlui. Cîțu.  Sunt colegi ai săi care una – două vorbesc despre investițiile în tineri, în sprijinirea acestora. Unde sunt ei acum când un senator al PNL îi critică nejustificat pe studenți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *