Cod galben de inundații pe râuri din nouă județe, în următoarele ore

Hidrologii au instituit, marți, Cod galben de inundații pe râuri din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Mehedinți, Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Gorj și Vâlcea pentru următoarele ore.

099bdb13-d12f-4452-a9dc-076aa86d4b58

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până miercuri la ora 6:00, pe râurile mici din bazinele superioare ale Argeșului și Dâmboviței (județele Argeș și Dâmbovița) și în bazinele hidrografice Ialomița — bazin superior, Prahova — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Dâmbovița și Prahova), iar până miercuri la ora 12:00, pe afluenții mici ai Dunării aferenți sectorului amonte Drobeta Tr. Severin (județele Mehedinți și Caraș Severin), și în bazinele hidrografice Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), Jiu-bazin amonte s.h. Răcari (județele Hunedoara, Gorj, Dolj și Mehedinți), Lotru (județul Vâlcea), Olteț-bazin superior și mijlociu (județele Gorj și Vâlcea), afluenții Oltului aferenți sectorului aval s.h. Sebeș Olt — amonte acumularea Strejești (județele Vâlcea și Argeș), se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Ialomiței și Prahovei până la marți la ora 22:00, iar până miercuri la ora 6:00 pe afluenții mici ai Dunării aferenți sectorului amonte Orșova și pe unele râuri mici din județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Tilică, editor: Mariana Nica, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/24/cod-galben-de-inundatii-pe-rauri-din-noua-judete-in-urmatoarele-ore-20-48-37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *